***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Братът на Ружа Игнатова се хвали, че е в България. Флагът на Швеция беше издигнат пред централата на НАТО

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 11 март   

 

Националното знаме на Швеция беше издигнато през днешния ден пред централата на НАТО, което утвърди скандинавската страна като 32-ата страна членка на Алианса.

Това стана две години след началото на съветската инвазия в Украйна, убедила скептичното шведско общество да потърси сигурност, присъединявайки се към НАТО, заяви Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

Шведският министър председател Улф Кристершон и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг следиха под дъжда по какъв начин двама бойци издигат флага с жълт кръст на наследник декор наред с останалите национални флагове пред централата на Алианса в Брюксел.

***

Тялото на 82-годишния украински жител Герман Астафев е било намерено в събота вечерта, оповестява „ 24 часа ".

Безжизненото тяло е открито на плаж наоколо до резиденция „ Евксиноград ".

Мъжът изчезна от почивна станция „ Писател ", където е живеел.

Полицаите не са разкрили улики, които да сочат за закононарушение, следва да бъде направена аутопсия.

***

Братът на търсената в целия свят криптокралица Ружа Игнатова - Константин, твърди, че от няколко дни е в България и даже получил няколко предложения за присъединяване в риалити шоу. Това излиза наяве от постове в Инстаграм, написа Телеграф.

От няколко дни в акаунт с името на Константин се разгласяват фотоси, за които се твърди, че са от София. На една от тях се вижда пътека, а текст на нея гласи, че са от Борисовата градина в столицата. В различен пост пък се споделя, че откогато си е в родината, Константин бил получил няколко предложения за присъединяване в риалити шоу.

***

Военно-апелативният съд анулира прекратяването на следствието за гибелта на водача майор Валентин Терзиев. Това потвърдиха от държавното обвиняване, предава Нова.

Терзиев почина в нощта против 9 юни 2021 година в морето край Шабла по време на нощно обучение.

Тогава изтребителят му МиГ-29 се разруши в морето, откакто поразил пусната цел, която обаче е била прекомерно ниско.

***

Районният съд в Ловеч приключи наказателното произвеждане против заместник-директора на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града Г. И., упрекнат в нелегално присъединение към електропреносната мрежа, като върна делото на прокуратурата за премахване на позволени основни процесуални нарушавания. Това оповестиха от съда. 

Обвинението е за закононарушение, установено през 2019 година, в двуетажна къща с обособени семейства в Ловеч.

***

„ Русия няма да спре дотук. Пропагандата е извънредно мощна. Целите на Русия за така наречен специфична военна интервенция бяха да превземе Украйна, да постави марионетно държавно управление и да ги „ превъзпита ”. Най-мрачният сън на Русия се сбъдна – с участието на Швеция и Финландия в НАТО фронтът се приближи още повече до Русия.

Русия губи стратегически тази война, тъй като успеха не се мери единствено с територия, а и с въздействие. Тя изгуби геополитически престиж, което се отразява и на други територии ”, сподели още Нейнски.

***

Пред инспектора на Висшия правосъден съвет (ВСС) не са постъпвали сигнали за оказвано въздействие над магистрати във връзка съществуването на така наречен клуб SS, стопанисван от Мартин Божанов с прякор Нотариуса. Това се показва в позиция на инспектората.

***

„ Вероятно съм първият режисьор, качил се на тази сцена, който споделя, че би предпочел в никакъв случай да не прави този филм – в случай че в подмяна Русия не беше нападала Украйна и не беше окупирала нашите градове ", съобщи режисьорът Мстислав Чернов на церемонията в Лос Анджелис. 

Украйна приветства първия си „ Оскар " – за „ 20 дни в Мариупол " – документален филм за обсадата на този украински град напролет на 2022 година от съветската войска, като дефинира триумфа му като „ значим ", с цел да се опише за „ закононарушенията на Русия " в миг, когато помощта на Съединени американски щати за Киев провокира неустановеност, съобщи Франс прес, представено от Българска телеграфна агенция. 

***

Италианската полиция арестува в Централна Италия трима палестинци, които съгласно управляващите са възнамерявали да правят набези в неуточнена към този миг страна, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на полицията.

В него се споделя, че тримата мъже, живеещи в Акуила , на към 120 километра североизточно от Рим, са основали клетка, обвързвана с " Бригадите на мъчениците от Ал Акса " - въоръжена формация, обвързвана с придвижването " Фатах " на палестинския президент Махмуд Абас , считана за терористична група от Израел, Европейския съюз и Съединени американски щати.

***

„ Както можете да си визиите, федералният канцлер не е склонен с папата по този въпрос ", съобщи немският държавен представител Щефен Хебещрайт.

„ Вярно е, че Украйна се пази против агресор ", добави той. Киев получава и огромна интернационална поддръжка, с цел да може да се отбрани от експанзия, която нарушава интернационалното право, добави представителят.

Хебещрайт означи също, че уточнението от страна на представителя на Ватикана във връзка по отношение на изказванията на папата е било маркирано.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР